Sernik z brzoskwiniami

28 stycznia 2014
69 Wyświetleń

Pozostajemy w brzoskwiniowym lub morelowym klimacie (co kto lubi lub znajdzie w swoim ogrodzie).
Słodkie i zdrowe połączenie składników i dodatek wartościowego białka do diety.

Składniki:

* 400 g brzoskwini
* 500 g chudego twarogu
* 4 jaja, 2 białka
* słodzik
* łyżka cukru waniliowego (10 g)
* łyżka mąki (10 g)
* opakowanie budyniu waniliowego (40 g)
* 2 czubate łyżki cukru pudru (20 g)

Wykonanie:

Brzoskwinie pokroić na ćwiartki.
Jajka utrzeć ze szczyptą soli i cukrem waniliowym na puszystą masę.
Dodać zmielony twaróg, wsypać budyń.
Całość dokładnie wymieszać.
Do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy przełożyć połowę masy.
Brzoskwinie oprószyć mąką i rozłożyć na masie serowej.
Przykryć resztą kremu, powierzchnię wyrównać szerokim nożem.
Piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni.

Lekki, puszysty i delikatny. Palce lizać 🙂

Analiza *całe ciacho

Wartość kaloryczna:

1114 kcal

Białko ogółem:

134 g

Węglowodany ogółem:

118 g

Tłuszcze ogółem:

19 g

Wystaw komentarz