Pozostajemy w brzoskwiniowym lub morelowym klimacie (co kto lubi lub znajdzie w swoim ogrodzie).
Słodkie i zdrowe połączenie składników i dodatek wartościowego białka do diety.
Składniki:
* 400 g brzoskwini
* 500 g chudego twarogu
* 4 jaja, 2 białka
* słodzik
* łyżka cukru waniliowego (10 g)
* łyżka mąki (10 g)
* opakowanie budyniu waniliowego (40 g)
* 2 czubate łyżki cukru pudru (20 g)
Wykonanie:
Brzoskwinie pokroić na ćwiartki.
Jajka utrzeć ze szczyptą soli i cukrem waniliowym na puszystą masę.
Dodać zmielony twaróg, wsypać budyń.
Całość dokładnie wymieszać.
Do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy przełożyć połowę masy.
Brzoskwinie oprószyć mąką i rozłożyć na masie serowej.
Przykryć resztą kremu, powierzchnię wyrównać szerokim nożem.
Piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Lekki, puszysty i delikatny. Palce lizać 🙂
Analiza *całe ciacho
Wartość kaloryczna:
1114 kcal
Białko ogółem:
134 g
Węglowodany ogółem:
118 g
Tłuszcze ogółem:
19 g