Sałatka KALAFIOROWA z KURCZAKIEM i sosem JOGURTOWO-CZOSNKOWYM

3 stycznia 2017
224 Wyświetleń

  SKŁADNIKI:

·    1 kalafior

·    1 filet z kurczaka

·    1 mała cebula

·    1 mały czosnek

·    2 łyżki kukurydzy konserwowej

·    1 mały ogórek

·    1 łyżka kopru

·    1 średni pomidor

·    1 mała papryka czerwona

·    1 kubek jogurtu naturalnego 2% 150 g 

WYKONANIE

Kurczaka ugotować w osolonej wodzie z ziołami, ostudzić, pokroić w paseczki. Kalafiora ugotować, rozdzielić na mniejsze różyczki, dodać do kurczaka. Cebulę pokroić w kostkę, ogórka w paski, pomidora i paprykę w kostkę. Dodać kukurydzę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystkie składniki wymieszać razem z jogurtem. Doprawić do smaku. 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (porcja):

Wartość kaloryczna: 395 kcal

Białko ogółem: 47 g

Tłuszcze ogółem: 6 g

Węglowodany ogółem: 44 g

Karolina Kozela
zdjęcie: Cactus Studio