ZIOŁOWO-SEROWO-BIAŁKOWE NADZIENIE

5 stycznia 2017
300 Wyświetleń

SKŁADNIKI:

• 30 muszli z makaronu (dużych)
• 1 łyżka oliwy z oliwek
• 1 średnia cebula
• 2 łyżki stołowe suszonej pietruszki
• 200 g serka ricotta
• 2 miarki OLIMP 100% NATURAL WHEY PROTEIN CONCENTRATE
• 1 łyżeczka soli
• 1/2 łyżeczki czosnku w proszku
• 1/2 łyżeczki suszonej bazylii
• 1/4 łyżeczki suszonego oregano

PRZYGOTOWANIE:

Rozgrzej piekarnik do 160 stopni, a muszle przygotuj według wskazówek na opakowaniu. Usmaż cebulę na oliwie, aż będzie miękka, dodaj pietruszkę i zdejmij z ognia. Do serka ricotta dodaj uduszoną cebulę, sól, czosnek, bazylię, oregano i 2 miarki OLIMP 100% NATURAL WHEY PROTEIN CONCENTRATE (rozpuszczone w 100 ml wody lub mleka).

Wypełnij każdą muszlę farszem z ricotty i zapiekaj je kilkanaście minut w piekarniku.

Pyszne!

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (całość):

Wartość kaloryczna:

603 kcal

Białko ogółem:

60 g

Tłuszcze ogółem:

18 g

Węglowodany ogółem:

61 g

Karolina Kozela
zdjęcie: Cactus Studio