Wysokobiałkowe curry z kurczaka

5 stycznia 2017
302 Wyświetleń

SKŁADNIKI:

• 2 łyżki oliwy z oliwek
• 200 g fileta z piersi kurczaka
• 1 łyżeczka kminku
• 1 łyżeczka kolendry
• 1 łyżeczka imbiru (lub zamiast nich gotowa mieszanka curry)
• 4 drobno posiekane ząbki czosnku
• 1/2 szklanki bulionu z kurczaka
• 2 miarki OLIMP 100% NATURAL WHEY PROTEIN CONCENTRATE rozpuszczone w 100 ml mleka

PRZYGOTOWANIE:

Kurczaka drobno posiekać i podsmażyć na oliwie.
Dodać kminek, kolendrę, imbir, czosnek i dusić od czasu do czasu mieszając.
Dodać bulion i doprowadzić do wrzenia.
Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu około 5 minut.
Rozpuszczony koncentrat białka powoli dolać do kurczaka, nie doprowadzając już do wrzenia i stale mieszać przez 2 minuty.
Gotowe danie podawać najlepiej z brązowym ryżem i ulubioną surówką.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (całość):

Wartość kaloryczna:

568 kcal

Białko ogółem:

92 g

Tłuszcze ogółem:

20 g

Węglowodany ogółem:

5 g

Karolina Kozela
zdjęcie: Cactus Studio