SKŁADNIKI:
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• 200 g fileta z piersi kurczaka
• 1 łyżeczka kminku
• 1 łyżeczka kolendry
• 1 łyżeczka imbiru (lub zamiast nich gotowa mieszanka curry)
• 4 drobno posiekane ząbki czosnku
• 1/2 szklanki bulionu z kurczaka
• 2 miarki OLIMP 100% NATURAL WHEY PROTEIN CONCENTRATE rozpuszczone w 100 ml mleka
PRZYGOTOWANIE:
Kurczaka drobno posiekać i podsmażyć na oliwie.
Dodać kminek, kolendrę, imbir, czosnek i dusić od czasu do czasu mieszając.
Dodać bulion i doprowadzić do wrzenia.
Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu około 5 minut.
Rozpuszczony koncentrat białka powoli dolać do kurczaka, nie doprowadzając już do wrzenia i stale mieszać przez 2 minuty.
Gotowe danie podawać najlepiej z brązowym ryżem i ulubioną surówką.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA (całość):
Wartość kaloryczna:
568 kcal
Białko ogółem:
92 g
Tłuszcze ogółem:
20 g
Węglowodany ogółem:
5 g
Karolina Kozela
zdjęcie: Cactus Studio