SKŁADNIKI:
• 2 miarki OLIMP 100% NATURAL WHEY PROTEIN CONCENTRATE
• 1 szklanka mąki migdałowej
• 1/2 szklanki musu dyniowego lub startej drobno marchwi
• 1/4 szklanki syropu klonowego lub słodzik do smaku (polecam Stevię)
• 1 łyżeczka przyprawy do piernika
• 1 jajo
• 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
• 1/4 łyżeczki soli
PRZYGOTOWANIE:
Rozgrzać piekarnik do 170 stopni Celsjusza.
Mokre składniki: syrop, mus dyniowy i jajo wymieszać i połączyć z sypkimi składnikami. Ciasto powinno mieć gładką konsystencję gęstej śmietany. Jeśli jest za suche – dolać maślankę lub jogurt naturalny. Gotowe ciasto wlać do foremki i piec 20-25 minut lub aż zacznie się rumienić i odchodzić od brzegów.
Z podanych składników pokroić na 12 trójkątów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA (porcja):
Wartość kaloryczna:
97 kcal
Białko ogółem:
11 g
Tłuszcze ogółem:
5 g
Węglowodany ogółem:
3 g
Karolina Kozela
zdjęcie: Cactus Studio