IMBIROWO-DYNIOWE CIACHO BIAŁKOWE

5 stycznia 2017
278 Wyświetleń

SKŁADNIKI:

• 2 miarki OLIMP 100% NATURAL WHEY PROTEIN CONCENTRATE
• 1 szklanka mąki migdałowej
• 1/2 szklanki musu dyniowego lub startej drobno marchwi
• 1/4 szklanki syropu klonowego lub słodzik do smaku (polecam Stevię)
• 1 łyżeczka przyprawy do piernika
• 1 jajo
• 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
• 1/4 łyżeczki soli

PRZYGOTOWANIE:

Rozgrzać piekarnik do 170 stopni Celsjusza.

Mokre składniki: syrop, mus dyniowy i jajo wymieszać i połączyć z sypkimi składnikami. Ciasto powinno mieć gładką konsystencję gęstej śmietany. Jeśli jest za suche – dolać maślankę lub jogurt naturalny. Gotowe ciasto wlać do foremki i piec 20-25 minut lub aż zacznie się rumienić i odchodzić od brzegów.

Z podanych składników pokroić na 12 trójkątów.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (porcja):

Wartość kaloryczna:

97 kcal

Białko ogółem:

11 g

Tłuszcze ogółem:

5 g

Węglowodany ogółem:

3 g 

Karolina Kozela
zdjęcie: Cactus Studio