Kanapki z pastą z tuńczyka z orzechami

3 stycznia 2017
64 Wyświetleń

SKŁADNIKI:

• 2 kromki pełnoziarnistego chleba żytniego
• puszka tuńczyka w wodzie
• gotowane jajo
• 1/2 kubka jogurtu naturalnego 2%
• 4 orzechy włoskie
• duży pomidor

WYKONANIE

Tuńczyka rozdrobnić widelcem, dodać drobno pokrojone jajko, szczypiorek oraz posiekane orzechy.
Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny, na końcu wymieszać z jogurtem.
Tak przygotowaną pastą posmarować kromki.
Na wierzchu ułożyć plastry pomidora.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (porcja):

Wartość kaloryczna: 463 kcal

Białko ogółem: 40 g

Tłuszcze ogółem: 18 g

Węglowodany ogółem: 39 g
 

 
Karolina Kozela
zdjęcie: Cactus Studio  

Wystaw komentarz